2018. július 30., hétfő

Esterházy Péter - A kitömött hattyú - Jelenlegi ára: 400 Ft


Esterházy Péter
A kitömött hattyú
Eredeti megjelenés éve: 1988
Kiadás: Magvető, Budapest, 1988
ISBN: 9631413055
Oldalak száma: 366
Rövid leírás
Esterházy Péter esztétikai-_esszéisztikai_ írásait először 1988-ban rendezte kötetbe. _A kitömött hattyú_ szövegei nagyrészt felkérésre, sőt "aktuális" művészeti események alkalmából születtek, de az azóta eltelt közel két évtized múltán sem érzi úgy az (újra)olvasó, hogy "másodrendű frissességű lazacot meg tokhalat" kapna.
___Az írások nagy részét címe vagy alcíme magyar írók, költők személyéhez, könyveihez, gondolataihoz vagy _íróságához_ köti, sorrendben: Kosztolányi, Ottlik, Örkény, Hamvas, Mészöly, Móricz, Vasadi Péter, Petőfi és Csáth Géza. Az egyszerre munkanapló, esszé és ars poetica típusú írások sora személyes irodalom- és művészettörténetté formálódik, mely az akkoriban átalakuló kánonra is hatást gyakorolt.
___ _A kitömött hattyú_ban egy olyan _belső köznyelv_et (Balassa Péter) hozott létre a szerző, melyen azóta is csak ő tud beszélni, írni - már akkor is fociról; a foci ürügyén irodalomról; képzőművészet kapcsán megint irodalomról; filmforgatókönyv-(utó)íráskor bundáskenyérről és egy magyarról - New Yorkban.
A képen látható állapotban..... ..... ..... ..... ..... ..... .....

Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2018-08-20 11:52 .